Google Çocuklara Oyuncak ile Kodlama Öğretecek

google-project-bloks

Google Çocuklara Oyuncak ile Kodlama Öğretecek

Google’ın çocukları genç yaşta kodlama ile tanıştırmayı ve onlara öğretmeyi hedefleyen projesi “Project Bloks” isimli oyuncağı tanıtıldı. Bu oyuncak ile çocuklar eğlenerek kodlama öğrenebilecek.

Günümüz teknolojisinde yazılım hayatımızda çok önemli bir yer tutmaya başardı. Gelecekte neredeyse yazılım dili bilmeyen insanların okur-yazar sayılmayacağı bile düşünülürken özellikle çocukken kodlama öğrenimi almak büyük bir avantaj olarak görülüyor. Gelişen dünyanın önde gelen şirketleri ise çocuklara kodlamayı aşılamak ve temel seviyede bilgi sahibi yapmak için çalışmalarını sürdürmekte.

Bu konu ile ilgili en büyük adımlardan birisi de Amerika merkezli teknoloji devi olan Google’dan geldi. Google’ın Project Bloks adını verdiği bu oyuncağı sayesinde çocuklar nesneler yardımıyla eğlenerek kodlama öğrenebiliyor. Alternatiflerinin dışında bu oyuncak sayesinde nesneler yardımıyla yazılım öğrenebileceği için çocuklar vaktini sürekli akıllı bir cihaz kullanarak geçirmeyecek.

Bu oyuncak sayesinde kodlama yapabilecek seviyede yazılım bilgisine sahip olamayacak ki ortalama seviyede küçük yaşta bir çocuk için küçük yaşlarda böyle bir şey neredeyse mümkün değil. Oyuncak genel olarak küçük çocukların yazılım mantığını kavramasına ve ileride kod yazacağı zaman zihninde doğru kodu bulmasına yardımcı oluyor. Bu sayede çocuklar kodları kullanarak yazılım geliştirmeye başladığında daha hızlı şekilde kodlama yapabilecek.